Information about the system.

4026 authored on 4 Dec 2017
README.md ListID 2 years ago
example.simple.php Example PHP file. 2 years ago
README.md

ninjaMail API


Ebben a fájlban olvashat arról, hogyan használhatja a levelező alkalmazásprogramozási interfészét. A példákban szereplő lekérések PHP programozási szemszögből készültek, viszont felhasználható más nyelven íródott projektekben is, amennyiben az rendelkezik CURL könyvtárral vagy más, GET és POST hívást támogató eszközzel.

Bevezetés

Az API használatához regisztráció után generálni kell egy kulcsot. Ez a Beállítások -> API menüből érhető el. A generált kulcsot tartsa titokban! Míg API kulccsal nem lehet bejelentkezni a webes felületen, az API felületen a legtöbb funkció elérhető. A kulcs felhasználásával lehetőség nyílik többek között feliratkozók hozzáadására, törlésére.

API URL

Az URL kulcsgenerálás után ugyan azon a felületen lesz látható.
Példa: http://example.org/a/<gyár>?key=<kulcs> Ahol: ^ ^ ^ API Kulcs ^ Részegység Szolgáltató címe.

Feliratkozó hozzáadása

Feliratkozó hozzáadása esetén tudni kell a lista azonosítóját. Ez a webes felületre történő belépés után a Listák menüpontban a kettőskereszt oszlopban látható. A feliratkozást végző gyár: subscribe
A kérés a következőképpen alakul:
POST: http://example.org/a/subscribe?key=<kulcs>
DATA: list=<id>&name=<Feliratkozó neve>&email=<Feliratkozó E-mail>&activated=<1|0>
Az activated paraméter 1-es állásban megerősítettként rögzíti a feliratkozót, míg 0 állásban küld megerősítő hivatkozást a megadott címre.

Várható válaszok

Sikeres feliratkozás: success, Sikertelen feliratkozás: sub_error, Rossz lista azonosító: bad_list, Sikertelen regisztráció: reg_error